Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Mottagningar


Gotahälsan har mottagningar i Aneby, Askersund, Mjölby, Eksjö, Linköping, Motala, Tranås, Nässjö och Vetlanda. Vi vänder oss till företag och deras medarbetare. Våra medarbetare har hög kompetens och mångårig yrkeserfarenhet.

Arbetsmiljöingenjörer

Våra arbetsmiljöingenjörer arbetar med den fysiska arbetsmiljön samt BAM (bättre arbetsmiljö) och SAM (systematiskt arbetsmiljöarbete). T.ex. mäts och analyseras bullernivåer samt vibrationer.

Beteendevetare & KBT-terapeuter

Våra beteendevetare arbetar utifrån hälso- och beteendevetenskapliga perspektiv om hur individen påverkas av sin omgivning samt av sina egna handlingar. Behandling enskilt eller i grupp utgår från en beteendeanalys av de situationer som upplevs som problematiska. Där tittar man på hur tidigare inlärning kan ha bidragit till problemen och hur man kan lära sig något nytt som fungerar bättre.

Våra KBT-terapeuter arbetar med kognitiv beteendeterapi (KBT) och beteendeterapeutisk behandling samt utredningar av olika slag. Terapin/ behandlingen startar med kartläggning av problemområden, varefter behandlingen inleds med tonvikt på samspelet mellan individen och omgivningen (här och nu). Fokus ligger på att förändra hämmande beteenden för att öka handlingsfriheten i livet. Behandlingen kan ske individuellt eller i grupp.

Ergonomer & fysioterapeuter

Våra ergonomer & fysioterapeuter arbetar bland annat med undersökning av muskler och leder för att identifiera besvär i rörelse- och stödjeorganen utifrån arbetsuppgifter och belastning. Allmänna instruktioner och träningsråd för förbättrad fysisk uthållighet samt instruktion och träning av arbetsställningar, arbetsrörelser samt bär- och lyftteknik.

Läkare

Våra läkare arbetar med traditionell mottagning men också direkt ute på arbetsplatserna med förebyggande arbete. Arbetet kan innebära medicinska bedömningar och behandlingar men också medicinska kontroller liksom arbetsförmågebedömningar.

Sjuksköterskor

Våra sjuksköterskor arbetar bland annat med hälsokontroller, korttidsfrånvaroutredningar, samtal, lungfunktions- & hörselundersökningar, vaccinationer, HLR-utbildningar. Allmänna instruktioner och råd för förbättrad hälsa.

Gotahälsan AB
Postadress: Jerikodalsgatan 8A, 595 30 Mjölby
Vi har mottagningar i Aneby, Mjölby, Motala, Askersund, Eksjö, Nässjö, Tranås och Vetlanda
Copyright © 2022 Gotahälsan AB, all rights reserved   |   » Sitemap   |   » Cookies